11/3 Söndag Trafikolycka med en spanskreggad bil – Vård på Quiron

Hej!

Uppdatering!

Detta hade jag ingen aning om:

Har delat N332 som i sin tur har delat Vega Bajas inlägg 

Visste du att i händelse av en trafikolycka kan du välja att gå till ett privat sjukhus?
Quirón sjukhus i Torrevieja är ett av de privata sjukhusen som erbjuder denna tjänst till alla inblandade i en trafikolycka.

Det spelar ingen roll att du inte har någon privat försäkring, i händelse av en olycka, alla kostnader täcks av fordonets försäkring och du kan välja var du vill närvara.

Det spelar ingen roll vem som har fel, förare och passagerare är täckta.

Detta gäller alltså bara om det är minst EN spansk registrerad bil som är inblandad i händelse av en bilolycka. Har du hyrt en spansk registrerad hyrbil, då täcker hyrbilens försäkring alla kostnaderna vid en eventuell olycka.

Detta är något som inte många känner till. Vi förknippar alltid idén att om vi har social trygghet i spanien måste vi gå till ett hälsa eller ett offentligt sjukhus för att närvara.

Vid inträdet finns det översättare på olika språk som hjälper dig under din vistelse på sjukhuset.

Om du tvivlar på det, maila dem.
Beatriz.delafuente@quironsalud.es
Fullständiga detaljer finns på bilderna som bifogas (

Om du vill ha mer information, kontakta quirónsalud direkt:

 

Även om vi har talat om denna tjänst innan på vår facebook-sida, på mötet på quirónsalud sjukhus med den fick vi också ett föredrag om den trafik avdelningen.

Om du är olycklig nog att vara inblandad i en bilolycka med en annan spansk registrerad bil, kan du be ambulansen att ta dig till quirónsalud sjukhus som kommer att ta itu med alla medicinska aspekter för din räkning. Du kommer också att få stor medicinsk hjälp, utan kostnad.


Fullständiga detaljer finns på bilderna som bifogas i Vega Bajas inlägg. Jag har även delat några av deras bilder här i mitt blogginlägg. Om du vill ha mer information, kontakta quirónsalud direkt:

Anne martínez hoth
Internationella yttre förbindelser på e-post:
anne.martinez@quironsalud.es
Tel: 966 921 313
Mobil: 606 679 982

Vi var på EXPO mässan i helgen och då passade vi på att fråga Rubén Palma Aguirre (i svart tröja)som bland annat jobbar som tolk på Quironsalud. Han berättade att han inte är så involverad i detta eftersom det är Trafikenheten på Quirons sjukhus som har hand om detta. Men han bekräftade att detta stämde och att det gäller under förutsättning att

Detta gäller alltså bara om det är minst EN spansk registrerad bil som är inblandad i händelse av en bilolycka. Har du hyrt en spansk registrerad hyrbil, då täcker hyrbilens försäkring alla kostnaderna vid en eventuell olycka.  

Kram!

Annons
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade, Trafikolycka - Vård på Quironsjukhuset. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till 11/3 Söndag Trafikolycka med en spanskreggad bil – Vård på Quiron

 1. MariArne skriver:

  Jag var där och pratade med honom också och det visade sig att de bara tar hand om lätta fall. De riktigt allvarliga olyckorna fraktas alltid till Torrevieja eller Elche sjukhus för omvårdnad. Han var säker på sin sak vad gällde vården på sitt sjukhus. De debiterade alltid SOS – international för denna vård vilket inbebär att en förutsättning för att kunna få vård hos dem är att du har gällande hemförsäkring med resemoment. En djungel det här med försäkringar och en mycket lönsam sådan för hans sjukhus tydligen. Kram Marianne

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det är verkligen olika bud vi har fått och fortfarande får.
   Kollar man Vega Bajas inlägg så gäller ju detta bara om det är minst EN spansk registrerad bil som är inblandad i händelse av en bilolycka. Har du hyrt en spansk registrerad hyrbil, då täcker hyrbilens försäkring alla kostnaderna vid en eventuell olycka. Detta kan man ju se på deras info-bilder.
   Rubén berättade att han inte är så involverad i detta eftersom det är Trafikenheten på Quirons sjukhus som har hand om detta. Men han bekräftade att detta stämde och att det gäller under förutsättning att man krockar med en spanskreggad bil.

   Sen kan det ju vara så som han sa till dig att dom allvarliga trafikolyckorna alltid fraktas till Torre och Elche sjukhus. (men det har ju inget att göra med att bilens försäkring täcker skadorna/vården) Lönande för dom privata sjukhus. Vet att dom alltid kontaktar SOS och så får man hoppas att SOS läkare godkänner, så att man slipper betala dessa dyra vårdkostnader som blir när man vårdas på Quiron.
   Självklart ska man ha ett utökat reseskydd om man är borta längre än 45 dagar.
   Undrar om vi någonsin får något bra svar…….
   Kram Carina

   Gilla

 2. MariArne skriver:

  Ja det kan man verkligen undra. Helt klart gör de inhenting gratis iaf. Det torde inbebära att så snart de kan debitera någon så lär de göra det. Och det lär de säkert försöka med ifall det finns ickerrecidenta med i bilen. Många är ju oförsäkrade efter att reseskyddet gått ut eftersom de inte förstår vikten av behovet av förlängning. Bäst är förstås att intr krocka alls.

  Gilla

 3. skåningen skriver:

  Det var ett långt inlägg och med många bilder!
  Önskar dig en trevlig helg!
  Kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s