27/3 Tisdag Roadtrip del 1. Santuario de Santa Eulalia, Totana

Hej!

I söndags åkte vi….

på en liten roadtrip till Totana

där vi besökte kyrkan 

Santuario de Santa Eulalia de Mérida

Sanctuary of Santa Eulalia de Mérida, ”La Santa”, ligger sju kilometer från staden Totana. Den nås av en väg som korsar fruktträdgården i denna kommun, en plats där både apelsin, citron, mandel och blommor växer.

Fortsätt sen denna väg bland parfymer av tallar, rosmarin och timjan för att komma in i foten av Sierra Espuña, där arkitektoniska ensemblet ”La Santa” framträder i harmoni med naturen. Därifrån kan du nå den medeltida staden Aledo med en väg som också är omgiven av mjukt medelhavs vegetation.

I denna helgedom är bilden av Santa Eulalia de Mérida, skyddshelgon i Totana sedan 1644. Denna hängivenhet går utöver gränserna för staden för att sträcka sig till andra punkter i regionen Murcia, liksom andra regioner, varifrån pilgrimer och hängivna anländer. .

De var santiaguistas riddare de som förde hängivenheten till Santa Eulalia tills Totana, eftersom dessa länder donerades av Alfonso X El Sabio i 1257 till den militära ordningen i Santiago och dess herre Pelay Pérez Correa, karaktär kopplad till staden Merida. (Google)

Målningarna på väggarna har gjorts av målaren Juan Ibánez mellan åren 1601 och 1624

Målningarna föreställer scener som handlar om Jesu liv och andra helgons liv

Så otroligt vackert…

Har ni vägarna förbi, titta gärna in!

Helt klart värt ett besök!

Kram!

Fortsättning följer…

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade, Resor, Santaurio de Santa Eulalia de Mérida Totana, Sevärdheter. Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till 27/3 Tisdag Roadtrip del 1. Santuario de Santa Eulalia, Totana

 1. Anders Bergström skriver:

  Men oj! Det var oehört vackert, blir alldeles betagen som den Kyrkvakmästare man är 🙂 Får se om det går buss dit när vi kommer nu i April annars får det blir till sommaren då vi hyr bil. Stort tack för dessa reportage och bilder, texter. Så roligt att n dela med er! Tack och kram. Ni är fantastiska!
  Mvh
  Anders Bergström

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Stort tack Anders! Så kul att du gillade mitt inlägg. Det går inte att beskriva med ord hur vackert det var i kyrkan med alla dessa detaljrika målningar på väggarna. Möjligt att det kan gå någon buss till Totana. Men jag skulle nog föredra att åka dit med bil, för det finns mer att se runt omkring kyrkan. Kommer fler bilder….
   Vi ses och hörs!
   Glad Påsk!
   Kram!

   Gilla

 2. Agneta K skriver:

  Hej Carina!
  Kan bara hålla med vad som skrivs i kommentaren här ovan. Vilken fantastisk kyrka. Där kan man väl gå hur länge som helst och bara titta på alla vackra målningar. Kul att du delar med dig av så många fina bilder och resmål.
  Ha en fin vecka!
  Kram

  Gilla

 3. rocio skriver:

  Åh, så vacker kyrka! Helt otroligt så många vackra målningar och utsmyckade kyrkor det finns i Spanien. Man kan förundras över kvaliteten och ljusäktheten på oljefärger och äggoljetempera som ju var det slags färger som användes förr. Inga syntetiska pigment där inte…👍.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Hej vännen! Ja det var helt fantastiskt att först få uppleva en gudstjänst i kyrkan direkt när vi kom dit och sen få gå runt och titta på alla dessa vackra målningar. Kan varmt rekommendera ett besök dit. Kommer fler bilder…
   Ha det bra & Glad Påsk
   Hälsa Hasse!
   Kram!

   Gilla

 4. marga skriver:

  Otroligt vacker kyrka med fantastiska målningar! Förstår att ni hade en givande utflykt! Kanske har jag vägarna förbi nån gång! Kram!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det var helt fantastiskt att gå runt och kolla på alla dessa otroligt välbevarade målningar! Det var en upplevelse att först få vara med på slutet av en gudstjänst (palmsöndag – är ju starten på Semana Santa = heliga veckan).
   Ja vi får hoppas att du någon gång har vägarna förbi!
   Vi ses!
   Kram!

   Gilla

 5. A-C skriver:

  Vilken trevlig roadtrip ni varit på. En sån fantastisk kyrka! Vackra målningar! Kram /Anna-Carin

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Hej A-C! Ja det var en riktigt trevlig roadtrip! Vi såg och besökte en hel del häftiga ställen på vägen! Mellan Calasparra och Jumilla var det fullt med mandelträd längs med vägen i flera mil, det var så vackert där i mandeldalen. Målningarna i kyrkan var helt fantastiska.
   Vi ses i morgon!
   Kram!

   Gilla

 6. farfar hebbe skriver:

  Oj,tror detta är det vackraste kyrkorummet jag någonsin sett,fantastiskt..
  Då säger jag välkommen hem,hoppas det fina vädret vi har nu,håller i sig länge..Haé Kram.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Hej! Ja det var fantastiskt vackert i kyrkan, målningarna var så fint bevarade efter så många hundra år. Tack ska du ha! Det ska bli så skönt att komma hem igen och träffa barn och barnbarn igen. Du kanske kommer till Sunnersta och firar påsk med dina nära och kära. Ha en riktigt skön och Glad Påsk!
   Kram!

   Gilla

 7. Per milton skriver:

  Hej på er ! Kul att träffas häromdagen på Carrefour här om dagen ,hör gärna av er . Per

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Hej Per! Säger detsamma! Det var jättekul att träffas, tror att det är mellan 2-3 år sen som du började följa min blogg. Så det var så himla kul att vi äntligen sprang på varandra på Carrefour. Det var ju tack vare dig som kom fram och hejade på oss, annars hade vi bara gått förbi varandra.
   Vi hör av oss när vi kommer ner nästa gång, så får vi se om ni är nere då.
   Ha en riktigt trevlig och glad påskhelg!
   Kram!
   //Carina

   Gilla

 8. Per Milton skriver:

  Låter trevligt , Ni får också ha en trevlig påskhelg .

  Gilla

 9. skåningen skriver:

  Det är bra att kunna se bra ut 🙂
  Ha en bra helg!
  Kram!

  Gilla

 10. Pingback: 4/4 Onsdag Roadtrip del 2. Jesusstatyn, Calasparra Santuario Virgen de la Esperanza | Torrebloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s