6/4 Fredag Vilka dokument bör man ha med sig i bilen?, Helgdag 9/4…

Hej!

Nu på måndag den 9/4

är det

en röd dag (regional fiesta)

i Torrevieja

En sista påskprocession

Måndagen den 9/4 firas San Vicente Ferrer i Torrevieja!

Kl.8.30: högmässa i domkyrkan,

Därefter blir det en högtidlig procession med Santísimo Sacramento under sin baldakin för att ge nattvard åt de sjuka till musik av Unión Musical Torrevejense.

Färdväg: Plaza de Oriente, Ramón y Cajal, Av. de la Libertad, Paseo Vistalegre, Concepción, Ramón Gallud, Clemente Gosálvez, Caballero de Rodas och Stora torget.

Påskmuséet ‘Tomás Valcárcel’

Adress: Calle de la Cabrera/Calle Formentera s/n. bakom restaurang FU
Öppetider: måndag-fredag kl.10.00 – 13.30, 17.00 – 20.00 (lite osäker på öppettiderna)

Museet skapades 1992, men ägs och styrs i dag av ”Mayor de Cofradías de la Semana Santa”, ett slags påskkommitté. Inne i museet kan vi, förutom några veckor före påsk, skåda alla tillbehören till påskprocessionerna som statyer, troner, skulpturer och målningar, diverse hantverk och vackra textilier samt mycket annat. Museet bär namnet efter en av de mest mångsidiga konstnärerna i Torrevieja, Tomás Valcárcel Deza. Han var den som skänkte museet Torreviejas skyddshelgon ”La Purísima Concepción” i en mindre storlek, tillverkad av Antonio Castillo Lastrucci 1947.

Man kan också se en annan känd kopia av stadens helgon på museet som länge förvarades i Barcelona hos ”Hermandad de Torrevejenses Ausentes” i ”Ciudad Condal” (Bröderna Blanco López. 1957).
Museet håller stängt under veckorna före påskfirandet. (Torrevieja.com)

Vi var där några gånger före påsk för vi tänkte kolla in museets alla tillbehör från påskprocessionerna, men varje gång hade dom precis stängt för siestan. Vi får göra ett nytt försök framöver.

Måndag 9/4-2018
Håller Apotek Acequion Stängt
Dagen heter San Vicente.

Vi ses som ”vanligt” nu på söndag på Djurstallet vid 10-tiden.
(Öppet 9-13) och på onsdag vid 10-tiden (öppet 10-14). Stanna innanför porten (plåtdörrar) så kommer någon och frågar vad du kan ta för hund (stor, mellan, liten). Just nu finns det många små hundar på stallet. Bajspåsar hänger på plåtdörren på vägen ut, ta med dig några stycken, det brukar behövas.

Vill du kela med katterna finns deras stall precis när du kommer in genom plåtdörren. För att gå in till dem måste du passera två låsbara nätdörrar. In genom den första dörren, lås och lås därefter upp den andra dörren och lås efter dig. Detta för att katterna inte ska smita ut. Många av katterna skulle älska att bli adopterade, de har varit på kattstallet länge. De vill ha uppmärksamhet, kel, lek och framförallt kärlek.

Snälla: Ta foto på de katter du gillar och lägg ut på din Facebooksida och be folk dela. Ju fler som ser katterna ju högre är chansen att de får ett hem. Detsamma gäller hundarna.

Djurstallet ligger i närheten av Habaneras, återvinningsstationen och brandstation.

https://www.google.es/…/data=!4m2!3m1!1s0x0:0xc41f4acdb0ffa…

PS: Har delat Eva H. inlägg: hon är inte anställd av det kommunala Djurstallet, hon är volontär. DS

untitledolika.jpg

Dokumenten du bör ha med i bilen

Vilka dokument bör man ha med sig i bilen? Vad händer om du inte har rätt dokument med dig? Här får du veta vad som gäller. Dessutom är det tillåtet att ha med sig kopior av de obligatoriska dokumenten på villkor att de är vidimerade av den spanska trafikmyndigheten.

La Dirección General de Tráfico (Trafikverket) fordrar att förarna har med sig de dokument som intygar att personen får köra fordonet och att fordonet är i rätt skick, enligt en artikel i La Opiníon de Málaga.
I allmänhet, allteftersom åren går från det att man tagit sitt körkort, förringar man lätt betydelsen av att medföra dessa dokument, vilket kan vålla bekymmer i det minst anade ögonblicket. En rutinkontroll på vägen eller en mindre trafikolycka kan klart och tydligt visa på vikten av att ha med sig och lämpligen också uppdatera de olika tillstånden och cirkulationsdokumenten.

Kopior
I allmänhet, Trafikverket DGT erbjuder en tidsfrist på tio dagar för att lägga fram de dokument som föraren inte har med sig. Många förare har inte uppdaterat sin dokumentation och andra visar sig motvilliga till att ha med sig dokumenten i fordonet för att undvika att handlägga alla papper på nytt i händelse av stöld, en rädsla som är mycket utbredd framför allt mellan moped- och motorcykelförare, enligt artikeln i La Opinión de Málaga.
Emellertid bör dessa förare veta att myndighetens representanter godtar att man har med sina kopior istället för originaldokumenten på villkor att de är vidimerade av den spanska trafikmyndigheten i kommunen. Att ha med sig dem istället för originalen innebär inte några böter.

Körkortet
De grundläggande dokumenten är det rosa körkortet där det närmare anges vilken körkorts typ och vilken fordonstyp innehavaren får köra. Straffet om man kör utan körkort ett fordon som kräver B1 körkort ligger på 400 euros och 150 euros när det gäller motorcyklister.
De spanska motsvarigheterna till motormännens riksförbund och flera konsumentföreningar har redan begärt av den statliga regeringen att man skapar hårdare straff till de förare som inte har körkort precis som i länder såsom Frankrike där straffet för att köra utan körkort är ett år i fängelse.

PRAKTISK GUIDE

1) KÖRKORT
Att köra bil utan körkort kan leda till upp till 900 euros i böter. Om man har körkort men inte har det med hamnar boten på 10 euro. Om man har körkortet med sig men det har gått ut är boten 150 euro. Dessutom om man har körkortet med sig men om bostadsadressen är gammal är boten 60 euro.

2) TRAFIKSKATT
Detta är den kommunala skatten som varje fordonsinnehavare bör betala för innehavet av fordonet och vem det än är som kör bilen bör kunna lägga fram dessa papper. Obetald trafikskatt kan bötesbeloppet bli på upp emot 900 euros. Om du inte har kvittot med dig kan bötesbeloppet bli 10 euro. Fel adress kan ge böter på 60 euro.

3) INTYG FRÅN BILBESIKTNINGEN (ITV)
Bilar som är äldre än 4 år – 5 för motorcyklar och 6 för husvagnar – måste gå igenom den tekniska besiktningen. Om det senaste besiktningsprotokollet inte är giltigt varierar bötesbeloppet på mellan 150 till 900 euros. Om intyget hålls kvar hos bilbesiktningen och man kör trots det, är böterna på 450 euros. Om du har intyget men man inte har det i bilen kostar det 10 euros.

4) BILBESIKTNINGSETIKETTEN
Gällande etikett från bilprovningen bör sitta på fordonets framruta. Om man inte har etiketten fastklistrad där eller om den är gammal kan man fråntas körkortet och man får 10 dagar på sig att gå igenom besiktningen. Om man kör omkring med ett fordon utan att det har gått igenom besiktningen ligger böterna mellan 94 och 1.503 euros.

5) BILFÖRSÄKRINGEN
Det är obligatoriskt att ha med sig det senaste kvittot på betalningen av bilförsäkringen som garanti för täckningen av skador av tredje person. Om man har försäkring men inte har med sig kvittot är böterna 60 euro. Om man inte har tecknat någon försäkring skiftar bötesbeloppet mellan 600 och 3.000 euros.
Källa: La Opinión de Málaga. Av Elin Petersson, Svenska Magasinet

Nytt biljettsläpp till Caminito del Rey

Måndagen den 16 april klockan 12:00 släpps nya biljetter inför sommaren för den populära vandringsleden Caminito del Rey. Det är 100.000 biljetter för juni, juli, augusti och september som släpps. Biljettsläppet väcker stort intresse från besökare från hela världen så det gäller att vara vaken och aktiv om man vill komma över en biljett till den 3 kilometer länga vandringen. Sv. Magasinet Relaterad artikel från 2015 inför öppningen av vandringsleden: ett svindlade äventyr

Besök ön Tabarca per båt

Foto:Turismo de Torrevieja

Turen tar ca 40 minuter
Timmar 2018:
Från och med den 12 april:
– Avgång kl 11:00 och retur vid 18:00h (tid för ankomst till hamnen i Torrevieja).
minst 30 personer
Pris: vuxna 23€.
Barn 3-10 år 17€.
Barn 0-2 år GRATIS.
Specialpris för grupper.
Mer information: ring 966 702 122 eller 669 412 233 och hänvisa till Torrevieja.com
Husdjur tillåtna: Ja
Närliggande tips: gör en båttur utefter Torreviejas kust 

(Gilla sidan eller sk*t i det)

Ha det så bra!

Kram!

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmän info, Allt om att äga en bil i Spanien, Apotek Acequión, Carminito de Rey vandringsled, Helgdagar i Torre, Hundpromenad i Torre, Info om Torrevieja, Museum, Okategoriserade, Påskfirandet Semana Santa. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till 6/4 Fredag Vilka dokument bör man ha med sig i bilen?, Helgdag 9/4…

 1. farfar hebbe skriver:

  Här har inte skitvädret tagit någon paus,,än,,småduggar fortfarande och grått är det så det räcker,ett + är att det tar på snön som ligger..Haé Kram.

  Gilla

 2. skåningen skriver:

  Jag susar inte precis fram på dansgolvet …men det fungerar.
  Solen har varit här idag!
  Kram!

  Gilla

 3. Lena i Wales skriver:

  Tror inte det är helg här hos mig i Marbella.
  Bra info ang bilar, körkort m m.
  Caminito del Rey har jag gått och också skrivit om på min blogg. En fantastisk upplevelse utöver det vanliga!!! Rekommenderas!
  Önskar dej en skön söndag!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Eftersom det är en regional flesta, så kan det ju vara lite olika i landet.
   Tack, ja jag tyckte också att det var bra info om vilka dokument man ska ha med sig i bilen. Ja jag kommer ihåg dit inlägg från ditt besök vid Caminito del Rey! Såg häftigt ut, speciellt när du gick över ”hängbron”. Jag har också ett inlägg på min blogg därifrån.
   Tack, det blev en härlig dag med mellersta sonen och barnbarnen.
   Ha nu en riktigt skön vecka!
   Kram!

   Gilla

 4. Agneta K skriver:

  Hej!
  Idag har vi helt underbart väder, soligt och varmt!
  Vilken bra sammanställning över dokumentation som behövs i bilen, Det blir att skaffa fram alla papper det första jag gör när jag kommer till Torrevieja.
  Hoppas ni också har en härlig söndag.
  Kram

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Hej, här har det också varit en strålande vårdag, ca +15 grader.
   Väldigt bra sammanfattning, så nu är det bara att leta rätt på alla papper.
   Hoppas du också har haft en härlig dag idag!
   Vi hörs och ses!
   Kram!

   Gilla

 5. marga skriver:

  Jättebra med info om vad man ska ha med i bilen! Bara att plocka ihop pappren! Kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s