18/4 Tisdag Tapasrundan 19-22/4 & 26-29/4

Hej!

Nu är det snart dags för tapas racet La Ruta de la Tapa i Torre!

Nos vamos de Tapas i Torre!                                                                                         Tid: 19/4 – 22/4 och 26/4 – 29/4

Plats: en lång rad restauranger och barer i Torrevieja
Öppettider: kl.12.00 – 16.30 samt 17.30 – 23.00
Pris: tapa + dryck = 2,50€

La Ruta de la Tapa, som sker varje år i andra halvan av april resp. november, ger prov på ortens gastronomi. Man erbjuder både lokalt traditionella och nyskapade små munsbitar, tapas.
Den provsmakande allmänheten kan sedan rösta på sina favoriter och vinna fina priser. För att delta i utlottningen ska man ha fyllt i ett kort (som finns på barerna) med minst 10 stämplar från olika barer. Alla barer har sen en låda som man kan att lägga sitt stämplade kort i och sen är det bara att vänta till själva dragningen.

Kolla in restaurang + meny 

Proyecto Mastral Foto Sergio, Eloy y Joaquín

Kopian av Nao Victoria är redan förtöjd i hamnen i Torrevieja. Den anlände i tisdags morse och man kommer att kunna besöka fartyget från och med idag onsdag och fram till söndag den 22/4.

Victoria (eller Nao Victoria , liksom Vittoria ) var en spansk karrack och det första skeppet för att framgångsrikt kringgå världen. Victoria var en del av en spansk expedition som beordrats av den portugisiska upptäckten Ferdinand Magellan , och efter hans död under resan, av Juan Sebastián Elcano . Expeditionen började den 10 augusti 1519 med fem fartyg. Victoria var dock det enda skeppet för att slutföra resan, som återvänder den 6 september 1522. (läs mer på Wikipedia)

Visste du att de naturliga parkerna salinas de Santa Pola,

lagunas de la Mata-Torrevieja ….

och El Hondo

bildar en triangel av våtmarker som är mycket viktiga för de biologiska cyklerna av det stora antalet fågelarter som migrerar, bor eller övervintrar i provinsen? Mer info: Santa Pola turism, Turism i Torrevieja, besök Elche  (Turismo Costa Blanca)

Vädret fortsätter att vara soligt och fint här hemma, ca +17 – 18 grader

Då är det mysigt att ta en promenad ner till ån och 

kolla in dom fina husbåtarna som ligger förtöjda längs med bryggkanten

Fyrisån är Upplands längsta å, längd 80 km (dock 95 km lång om man räknar från Vendelånskällor). Den tillhör Norrströms huvudavrinningsområde. Den har sitt källflöde i trakten av Dannemora och mynning i en vik av Mälaren som heter Ekoln, strax söder om Uppsala. Namnet Fyrisån skapades under senare delen av 1600-talet av främst Olof Rudbeck, innan dess hette den Salaån.

Vatten pumpas från sjön Tämnaren över till Fyrisån för att i närheten av Uppsala pumpas upp på Uppsalaåsen för att infiltreras och därigenom renas genom marken. Därefter pumpas det numera rena vattnet upp igen och används som dricksvatten i Uppsala stad. (Wikipedia)

Småbåtshamnen

Ett perfekt utflyktsmål för lite picknick på bryggan eller gräsmattan. Det är härligt att bara sitta där på en bänk och titta ut över vattnet – precis som vi gör i Torre när vi är där nere.

Tänk så olika det kan vara – men ändå så lika 

Ha en bra dag!

Kram!

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilder från Sverige, Info om Torrevieja, Okategoriserade, Saltsjön, Tapasrunda och andra matevenemang. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till 18/4 Tisdag Tapasrundan 19-22/4 & 26-29/4

 1. Agneta K skriver:

  Hej Carina!
  Så fint ni bor där vid Fyrisån. Så härligt att kunna titta ut över vattnet.
  Säkert bra med cyklarna, men tänk när alla kommer farandes på strandpromenaden. Tror inte det är tillåtet att cykla där, men det verkar inte som om folk bryr sig.
  Idag är här grått och 10 plusgrader. Men buskarna har precis börjat spricka ut. Vårtecken!
  Ha det bra!
  Kram

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Hej Agneta! Ja det är så mysigt nere vid ån och bryggorna. Vi trivs där!
   Ja det ska bli spännande med cyklarna, gatorna måste byggas om, så att cyklisterna får riktigt ordentliga cykelbanor. Nej det är inte tillåtet att cykla på paseon, men det struntar folk i. Ja här kom det en liten regnskur vid lunch, sen tittade solen fram igen och nu är det drygt +15 grader. Här börjar det också knoppas för fullt. Härligt att våren är på G!
   Du åker väl snart ner till värmen igen?
   Tack detsamma!
   Kram!

   Gilla

 2. Lena i Wales skriver:

  Inte så längesedan jag såg Fyrisån live. Vackert!
  Gillar er idé i Torre med tapasrunda.
  Ha det bra i det vårlika Uppsala.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Hej Lena! Ja det var så himla synd att vi inte var här hemma när du var här på besök i Sverige och i min hemstad. Ja det är så vackert där nere vid Fyrisån. Så rogivande att sitta där vid vattnet!
   Ha det så bra du med!
   Kram!

   Gilla

 3. marga skriver:

  Tänk om vi rent av hinner med några besök och inta tapas. Vore inte dumt! Verkligen ett ståtligt skepp att beskåda. Våren ser väldigt fin ut i Uppsala. Ni får njuta där och vi här! Sjunger liksom på sista versen för oss. Ha det gott! Kram!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Hej Marga, ja ni hinner nog med att äta lite tapas i helgen, innan det är dags för hemfärd!
   Våren är på G!
   Passa på nu och njut av solen och värmen!
   Vi hörs!
   Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s