30/4 Sista April

Hej!

Valborg, eller sista april som man säger här i Uppsala.

Över 100 000 personer samlas i Uppsala för att fira vårens ankomst.

Sista april, Valborgsmässoafton, är årets största studenthögtid. Firandet pågår hela dagen enligt speciella traditioner, med grötfrukost, forsränning, sillunch, mösspåtagning, champagnegalopp – och på kvällen samlas man kring Gunillaklockan vid Uppsala slott, där Allmänna Sången sjunger klassiska vårsånger och Curator Curatorum talar. Det är en tradition sedan 1820-talet. Radiosändningen därifrån är också en gammal tradition, sedan 1920-talet.

Allmänna Sången är Skandinaviens äldsta universitetskör, bildad 1830. Ursprungligen en manskör, men sedan 1963 en blandad kör. Kören leds sedan ett par år av Maria Goundorina. Vårtalet hålls traditionellt av Uppsalastudenternas Curator Curatorum, alltså den som leder studentnationernas samarbetsorgan kuratorskonventet.

Uppsala teknolog- och naturvetarkår står varje år som arrangör för Forsränningen som är en del av Uppsalas Valborgsfirande sista april.

I Fyrisån från Eddaspången till Islandsfallet ska över 450 tappra rännare försöka ta sig ned med sina egenbyggda cellplastflottar! Varje år på Valborg, den sista april, lockas tiotusentals människor till Fyrisån för att iakta de spektakulärt färgglada cellplastflottarna som tar sig an åns forsar, från starten vid Eddaspången ända ner till Islandsfallet.

Klockan 10.00 vid Fyrisån går startskottet och då gäller det att vara redo!

Sen är det fest hela dagen lång……

Feliz cumpleaños

till Jesica som fyller år idag!

Stort Grattis! 

Har delat ScandClinic inlägg

Välkommen till Drop-in ”Prick-mottagning” av hudförändringar den 7:e och 8:e maj mellan 13.00-16.00. Vår erfarna läkare Dr Helmi kommer att bedöma dina hudförändringar under vår drop-in mottagning. Besöket & bedömning kostar 20€ oavsett du är skriven i Sverige eller resident alt skriven i annat land. Vid behov av borttagning av hudförändring alternativt provtagning på hudförändring bokas ett planerat besök upp för åtgärd. För patienter skrivna i Sverige och där åtgärd bedöms vara medicinskt motiverat så bekostas detta via försäkringskassan under reglerna för nödvändig vård utomlands. Kostnader för borttagning av kosmetiska hudförändringar bekostas av patienten själv.

Varmt välkomna för en bedömning den 7/5 och 8/5 mellan 13.00-16.00

Ha en bra sista april!

Kram!

Annons
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till 30/4 Sista April

 1. marga skriver:

  Den fjärde apan – bara så bra! Hur ska det sluta för mänskligheten? Ja, du i Uppsala firas det! Hänger ni på? Vi har en lugn valborgsmässoafton a’ la pensionärsstil. Önskar er trevlig Valborg o första maj! Tur att vi får njuta av Lunds studentsångare i morgon! Blir så f-d när jag tänker på att det höll på att gå om intet! Kram!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Javisst är bilden av den fjärde apan bara för härlig! Hur det kommer att sluta – ingen aning.
   Ja här i stan firas det från tidig morgon till sena kvällen. Men vi kör också er variant, pensionärsstilen. Lugnt och skönt. Hade faktiskt missat det där med Lund, men det var ju tur att SVT backade så att vi får njuta av Lunds studentsångare i morgon.
   Trevlig kväll!
   Kram!

   Gilla

 2. farfar hebbe skriver:

  Tackar,,jag gör så gott jag kan..Haé Kram.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s