Vår härliga roadtrip ner till Torrevieja 18/5 – 21/5

Hej!

Tidigt i fredags morse den 18/5 startade vi vår härliga resa ner till Torre!

Fredag 18/5

DAG 1 Sverige – Thomsdorf, Tyskland

Vi åkte hemifrån ca kl.05:00, så vi skulle hinna åka igenom Sthlm före kl. 06:30, så vi slapp betala trängselskatt. Vi hann och nu var vi på väg söderut…..

Strax innan Malmö stannade vi till och fikade med vännerna Kerstin & Kjell.

Så trevligt, vi ses snart i Torre igen!

Vi valde att åka över Öresundsbron…..

och det kostade ca 500:- att åka över på …..

Öresundsbron

Bron sträcker sig över 16 km från Lernacken söder om Malmö på den svenska sidan till Kastrup på den danska sidan. Själva brodelen är 7845 meter. Den övriga sträckan består av dels en tunnel som mäter 3510 meter, och dels en konstgjord ö (Peberholm/Pepparholm) som mäter 4055 meter.                     Byggtid: 1995-2000 (invigning 1 juli 2000) Höjd: 203,5 meter (alltimalmo.se)

Sen åkte vi med färjan Rödbyhavn – Puttgarden

Den här första resdagen valde vi att åka ca 10 timmar, så att vi hann med Öresundsbron och färjan Rödbyhavn – Puttgarden. Strax efter färjan stannade vi till vid ett trevligt  värdshus

Lindenkrug i Tyskland. Jättetrevligt ställe!

Lördag 19/5 :

DAG 2 Tyskland – Mulhouse, Frankrike

ca 8 timmar

Att vi åkte fredag – måndag, berodde nog mycket på att vi ville slippa lastbilstrafiken i Tyskland och i Frankrike. Sen på måndagen fick ju lastbilarna börja köra igen….

Lite fika och en bensträckare behövdes lite då och då.

Vi sov över på hotel B&B i Mulhouse

Söndag 20/5 :

DAG 3 Frankrike – Girona, Spanien

ca 8 timmars körning

Vacker soluppgång i Mulhouse!

Det finns gott om betalvägar i både Frankrike och i Spanien, det kan kosta upp till några tusen kronor beroende på vilken rutt du väljer. Bestäm rutt, antal körtimmar per dag, betalväg (kostar, men går oftast fortare att komma fram) eller betalfria vägar, hotell o.s.v. Vi använde mobilens GPS hela tiden, det funkade perfekt!

Spanska gränsen

och sen stannade vi till i Girona

Där vi sov över på hotel B&B Girona 3

Måndag 21/5 :

DAG 4 Girona – Torrevieja, Spanien

ca 6 timmars körning

och sen var vi framme i Torrevieja på måndag e.m efter drygt 340 mil

Jag trodde det skulle vara jobbigt att sitta i bilen så länge varje dag, men det kändes helt okej

Blev så glad över att våra blommor på balkongen hade klarat sig så bra

Härligt att vara här igen!

Kram!

 

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade, Vår härliga roadtrip ner till Torre maj-2018. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Vår härliga roadtrip ner till Torrevieja 18/5 – 21/5

  1. matslarsson2013 skriver:

    Hola😎 Låter så härligt och enkelt att frakta sig med bil ner till sommarstugan så vi kör nog sträckan om några veckor 👍 Tror dock att vi får svettas lite mera än ni fick pga sämre körvana 😂 Men skam den som ger sig 😜 Ha det så gött! // M&M

    Gilla

    • torrebloggen skriver:

      Hola Mats! Det var första gången som vi gjorde denna resa, funkade jättebra.
      Ni får väl antagligen vara med om lite mer trafik på vägarna när det är dags för er att åka ner. Men vi önskar en jättetrevlig bilresa ner! Hör gärna av er när ni kommer ner och berätta hur det har gått. Ha det så bra! Kram C & H

      Gilla

  2. Ulla Söderlund skriver:

    Bra jobbat! Bra val av tid, dels veckodagar utan tung trafik och före semesterrusningen kör igång. Kan tänka mig att det blir en och annan husvagn på vägarna under sommaren.
    Har ni kört sträckan tidigare? Ni har ju vistats några år i Torrevieja?
    Fortsätt ha det gott!!
    Kram
    Ulla

    Gilla

    • torrebloggen skriver:

      Tack ska du ha Ulla! Nej det är faktiskt första gången som vi har kört med bil ner till Torre. Ja vår planering funkade riktigt bra! Kändes inte alls så jobbigt som man hade trott att det skulle göra. Faktiskt väldigt förvånad. Ja vi åkte nog i rätt tid, tänk vägarna nere i Europa under sommaren, usch. Vi hade tur så det var långa köer på andra sidan, så det kändes skönt att bara kunna köra på. Ha det så skönt där hemma!
      Kram!

      Gilla

  3. marga skriver:

    Roligt att resan gick så bra för er! Du märkte nu att det inte var så jobbigt, utan mest kul. Klart jag är lite avis! Hihi! Det är så mysigt att stanna på små ställen. Tänker på det första i Tysklad speciellt. Där finns så många hemtrevliga små ”Dörfer”! Ha det nu bra i Tore! Kram!

    Gilla

    • torrebloggen skriver:

      Hej Marga! Ja det var faktiskt riktigt roligt och inte alls så jobbigt som vi hade föreställt oss.
      Det var så mysigt när vi stannade första natten på hotel Lindenkrug. Ägarinnan lagade till en jättegod middag åt oss, det smakade underbart gott efter en lång resdag.
      B&B hotellen var också bra. Tack det är så skönt att vara här nere igen!
      Ha det bra så hörs vi!
      Kram!

      Gilla

  4. Marie skriver:

    Hej, Läste precis om er resa ner till Torre. Vi brukar bila ner varje sommar till Cabo Roig men gör resan till semester med Champagneprovning, besök i Andorra och i år står Geneve och Cern samt Salvador Dalimuséet på tur. Du skrev att ni använde gps i mobilen använde ni googlemaps eller någon app? Vi har en gps men förrra året tyckte vi inte den var riktigt tillförlitlig.//Marie

    Gilla

    • torrebloggen skriver:

      Hej Marie!
      Välkommen! Vad kul att du tittar in på min blogg! Så kul att höra om era resor ner till Cabo Roig! Mysigt att göra resan som en semestertripp! Vi valde att åka ner direkt! Det finns ju så mycket vackert att se längs med vägen. Ja vi använde iphonens gps med googlemaps, det funkade kanon. Vore jättekul om du hör av dig och berättar lite om hur resan ner har gått!
      Det finns en hel del tips på min blogg om vad man kan hitta på i och runt omkring Torre!
      Välkommen tillbaka!
      Kram!
      //Carina

      Gilla

  5. Agneta K skriver:

    Hej!
    Vilken härlig resa ni gjorde. Vi hade tidigare lägenhet mellan Barcelona och Tarragona och bilade ner många gånger. Vi körde samma väg som ni. En trevlig upplevelse även om vi körde på bara två dagar. Blev små, korta stopp men så härligt när vi var framme.
    Ha det bra!
    Kram

    Gilla

  6. marie-louise skriver:

    Hej Carina! Tack för dina tips. Som Mats skrev tidigare så är vi lite nervösa för hur vi ska leta oss fram till Torre i värsta semestertrafik😬. Vi är inte direkt vana med att bila längre sträckor än till Stockholm så vi får väl se hur det går för oss😳😎. Just nu så har vi fullt sjå med att surfa runt på nätet för att få bra tips och råd för en lyckad bilfärd ner till 🌴☀️🇪🇸. Vi ska även ta med vår lilla Doris🐶 så hon behöver ha en del vaccinationsstämplar i sitt pass innan vi kommer iväg. Är ni kvar när vi kommer ner så kan vi väl träffas och fika. Kram och hälsa gubben😃

    Gilla

    • torrebloggen skriver:

      Hej Marie-Louise!
      Tack! Vad roligt att du också tittar in hos mig!
      Förstår att det känns lite pirrigt innan man kommer iväg.
      Ta det bara lugnt, planera sträckorna, hur många timmar varje dag, rasta lite då och då, hur många övernattningar o.s.v, så ska ni se att det går jättebra. Kul att ni tar med er lilla söta Doris ner.
      Det vore jättekul att ses över en fika när ni har kommit ner. Vi kan höras av!
      Ha det så bra! Vi önskar er en jättetrevlig resa!
      Kramar till er båda!

      Gilla

  7. Jeanette skriver:

    Ser ut som en trevlig resa ni gjorde, och en trevlig överraskning blev det ju också. Roligt med nya restauranger, blir att tedta till hösten. Mysigt ni verkar ha det, lätt avis:).
    Hälsa… Kramar

    Gilla

    • torrebloggen skriver:

      Ja det blev ju en riktigt mysig resa! Det var så himla kul att överaska er allihopa!
      Kul att testa nya ställen, vi får kolla runt i höst! Ja vi har det riktigt härligt här nere nu, saknar er, men vi ses ju snart igen. Han hälsar tillbaka….
      Kram!

      Gilla

  8. Magnus skriver:

    Härlig läsning, pratade precis om att bila ner dit o din berättelse hjälpte till i konversationen:)

    Gilla

    • torrebloggen skriver:

      Hej Magnus!
      Så kul att du tittade in! Roligt att höra att mitt inlägg kunde hjälpa till i din planering inför en roadtrip ner till Torrevieja! Det var en fantastisk resa! Hör gärna av dig igen och berätta hur det har gått med planeringen.
      Vi kanske ses….!
      Ha det så bra!
      Kram!
      //Carina

      Gilla

Lämna en kommentar