28/6 Torsdag Bilträff i Montesinos….

Hej!

Den första söndagen i varje månad brukar det vara bilträff i Los Montesinos
Så nu på söndag den 1/7 är det bilträff i Montesinos igen!
Tid: ca kl.11:00 – kl.14:00
vid Hotel La Torre

Öppet hus i grottorna i Cuevas del Rodeo i Rojales

Date: on the 1st Sunday of every month
Time: from 11h
Place:
Price: Free entrance
Organized by: Concejalía de Cultural del Ayuntamiento de Rojales
More info: AYUNTAMIENTO DE ROJALES

Helgens musik på Salt & Pepper!
c/Concordia 120

No limit på fredag 29/6 kl. 20:00

Andy Max på söndag 1/7 kl. 20:00
Double base rock and roll

Den här bilden visar hur man skall agera om man fastnar i strömt vatten….

Härlig vy över Cabo Cervera stranden

Trevligt med lite shopping på La Zenia Boulevard

 

36064382_1461476567332053_7865781489323999232_n

Gott & Trevligt på Lilla Svensken tillsammans med Kerstin & Kjell

Delar N332 inlägg: ”överge inte ditt husdjur” kampanj

Många husdjur överges under sommaren.

Snälla, gör det inte. Ni är allt för dem.

N332:

Kom ihåg att det är förbjudet att köra med bakdörren öppen.

Underbart!

Delar Enjoy Torreviejas FB-inlägg:

Googleöversättning: Visste du att…? på Los Locos stranden av galningar fanns det ett ”sanatorium” för mentala patienter som skapades 1908; det använde nya vetenskapliga former för behandling av psykisk sjukdom och arbetade till efter inbördeskriget. Det populära namnet på playa Los Locos ”galningarna” kommer för patienterna som bodde där. Grundaren av sanatoriet var dr Mariano Ruiz Cánovas som ger namn till avenyn genom vilken bilar cirkulerar bredvid stranden

En ny undersøkelse bekrefter det vi alle vet:

Det er store skilnader mellom fattige og rike spanske kommuner.

Over 400 kommuner med flere enn 20. 000 innbyggere er sjekket. Det viser at de rikeste kommunene har en husholdningsinntekt på drøye 75. 000 euro, mens de fattigste ligger på i overkant av 17. 000 euro.

Det er kommunene i og rundt Madrid som er de rikeste, mens mange av kommunene som er rangert som fattigst ligger i Andalucia.

Disse kommunene er rikest:
• Pozuelo de Alarcon, Madrid
• Boadilla del Monte, Madrid
• Torrelodones, Madrid

De fattigste kommunene er:
• Torrevieja, Valencia
• Hermani, Baskerland
• NIjar, Andalucia

Från igår tjänar spanjorer sina egna pengar, svenskarna får vänta till 19 juli

Skattefridagen inträffade i Spanien igår den 27/6. I Sverige infaller Skattefridagen den 19 juli. Från den dagen tjänar vi våra egna pengar under året efter att ha jobbat för staten. Spanjorer arbetar nästan ett halvår åt staten innan de börjar tjäna sina egna pengar för inkomståret.

Under 2018 kommer spanjoren att behöva arbeta 177 dagar för att betala skatter, avgifter och socialförsäkringen till Seguridad Social. Det är en dag mindre än fjolåret. Det visar kalkylen ”think tank” som Civismo låtit göra.

I Sverige kallas det för Skattefridagen. I Spanien heter det ”Día de la Liberación Fiscal” och är den dag på året då vi börjar tjäna våra egna pengar efter att ha arbetat åt staten.

Av de 177 dagar vi i Spanien jobbar åt staten går 102 arbetsdagar till sociala avgifter, 35 dagar till skatt (IRPF), 25 till moms, elva arbetsdagar till specialavgifter, fem dagar till staten, regionen och kommunen.

187 dagar arbetar vi åt oss själva, det vill säga dessa pengar vi tjänar in hamnar i våra egna fickor.

Enligt Civismo betalar 80 procent av skattebetalarna mer skatt än vad de får i tjänster och förmåner fram till pensionering.

I Sverige infaller Skattefridagen den 19 juli vilket är en dag senare än i fjol och tre dagar senare jämfört med när regeringen tillträdde. En tydlig utveckling mot allt mindre kvar i plånboken för vanliga inkomsttagare.

Skattefridagen visar hur många av årets dagar det tar för en genomsnittlig inkomsttagare att tjäna ihop till årets inkomstskatt, arbetsgivaravgift, moms och punktskatter.

– Skattefridagen är ett pedagogiskt sätt att visa hur mycket folk verkligen betalar i skatt. Att en vanlig inkomsttagare ska jobba 199 av årets 365 dagar för staten innan man själv får behålla frukterna av sitt arbete är stötande, säger Christian Ekström, vd på Skattebetalarna.

(Svenska Magasinet 28.06.2018)

Den tidigare smurfbyn Júzcar vid Valle del Genal har omvandlat sig till en jättelik äventyrspark.

Júzcar tvingades upphöra att förknippa sig själv med smurfarna, på grund av upphovsrättigheter, men den blåa färgen på husen består och lockar fortfarande många nyfikna besökare. Nu har provinsstyrelsen i Málaga satsat 330 000 euro på att omvandla Júzcar till en äventyrspark under temanamnet ”Aldea azúl” (Blåa samhället). 

Parken består av ett flertal hängbroar och linbanor, samt en vandringsled i de vackra Genal-trakterna. Med initiativet vill kommunen behålla de mer än 50 000 besökare om året som Júzcar haft sedan de 2012 värvades för att måla sina hus blåa, för att lansera en film av Sony Pictures. (Sydkusten.es)

Movistar øker prisene på nettbruk. Prisene vil øke fra 16. juli

Det er kun kunder som har internettavtale med selskapet som denne gangen rammes av prisforhøyelse. De som også har mobil og tv-avtaler via selskapet, får ikke prisoppgang.

Har du for eksempel en hastighet på 100 Mbps optisk fiber vil det koste deg 60, 40 euro i måneden. I dag ligger prisen på 57,40 euro. 600 Mbps stiger fra 62,40 euro til 65,40 euro.

Det er også prisoppganger på andre internettmuligheter. Detaljene finnes på Movistars hjemmeside.

Tänk vad mysigt man kan ha det med några goa vänner en tisdagskväll

”Kråkis” håller koll…..

Trevlig helg!

Kram!

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmän info, Allt om att äga en bil i Spanien, Bilträff Montesinos, Grottorna & Snäckhuset i Rojales, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till 28/6 Torsdag Bilträff i Montesinos….

 1. marga skriver:

  Tänk hur det var förut, när vi inte hade nåt liv! Hemska tanke! Tur att internet finns! Klart jag skojade lite ironiskt, för det är både på gott o ont med internet. I vår lokala fbgrupp fick ett litet barn t ex tillbaka sina stövlar, som hon bara klivit ur. När jag o min syster var barn gjorde hon likadant med sina skor på västkusten, Skummeslövstrand, på posten i eller utanför. Då hade det varit bra med internet! Kommer inte ihåg hur det gick med skorna. Smurfbyn vill jag gärna besöka. Har ett spec förhållande till smurferna. En av dem sjunger……är bara tre äpplen hög….Ungefär som jag allså! Turisttåget kanske vore nåt att hoppa på! Fram för fler skattefria dagar! Dags att bilda nytt parti! The dog is really a big part of the family. A real member! Kram!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja tänk förr, då hade man inga bekymmer, hi hi. Då levde man ett ”annat liv” mot dagens liv, nu måste man ju vara uppkopplad hela tiden för att få veta vad som händer. Som du säger, både på gott och ont!. Kul historia om skorna. Ja Smurfbyn har man pratat om att åka till, men aldrig blivit av. Kanske kan bli en tur dit i höst, vem vet. Smurfarna var mysiga. När vi var till La Zenia, så sa vi just att vi kanske skulle ta en tur någon gång med turisttåget. Vilken bra ide´att bilda ett parti som kämpar för skattefria dagar och för alla hundar. Ha det så bra!
   Trevlig helg!
   Kram!

   Gilla

 2. skåningen skriver:

  snygga bilar!
  ha en härlig helg!
  Kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vardagsfunderingar.

Jag har alltid älskat att skriva och det finns många tankar som flyger genom mitt huvud som jag vill skriva ner ibland. Vill ibland skriva dagbok och ibland om saker som engagerar mig.

Lena i Wales

Bloggen om vad som händer här i Wales och vad man pratar om just nu, men också fakta om landet och hur det är att leva här. lenadyche(at)gmail.com

Resebloggen

MariArnes reseblogg

Casa Krafft i Torrevieja

Torrevieja - En plats där vägarna möts

Farfar Hebbe en yngling på 75 bast

En Farfars vardag,med Foto,Mat,Resor och Klurigheter.

Viva Torrevieja!

Torrevieja - En plats där vägarna möts

matsmarie.wordpress.com

Från Årsunda till Torrevieja

mittlillautrymme

This WordPress.com site is the bee's knees

Rendahl i Spanien

Torrevieja-Helsingborg

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

%d bloggare gillar detta: