31/7 Tisdag Augusti och Värmebölja på G

Hej!

Vill ni läsa mer om Torre del Moro och om Nils Göbel, kolla här

 Saltproduktionen i Torrevieja har använt sjöfarten som ett vanligt transportmedel. Man lastade godset i La Mata och därefter i viken Cornuda, känt som Saltepoken. Tornen för övervakning och försvar var en del av den kustnära infrastrukturen i området Cabo Cervera. De viktigaste var det i Torrelamata som ger namn åt socknen Torrevejense och Torre-Vieja, (gammalt torn) som låg nära viken Cornuda och som gav namnet till staden Torrevieja.

Ursprunget till detta system av torn är inte exakt daterat, men det är känt att under år 1312 bemyndigade Jaime II borgmästaren i Orihuela att bygga ett vakttorn på Cabo Cervera, men det är inte känt om tornet som restes år 1320, byggts på ett tidigare eller om man byggt ett helt nytt. (Wikipedia)

Torre del Moro ligger vid Cabo Cervera, cirka fem kilometer från centrum av Torrevieja vid kustvägen mot La Mata några hundra meter från kusten.

 Torre del Moro, som ibland kallas för Torre del Cabo Cervera, är ett vakttorn från 1400-talet, därifrån kunde man bevaka kustlinjen mot dåtidens pirater.

Läs gärna mer om jordbävningen här:

35935193_10156474816148832_1596828850212306944_n

Torrevieja blev administrativt en stad den 3 mars år 1803 när kung Carlos IV gav sitt godkännande om att låta Torre-viexa ta över saltproduktionen som förut tillhört de kungliga saltsjöarna av La Mata. 1931 gav den spanske kungen Alfonso XIII Torrevieja stadsrättigheter. (Torrevieja.com)

IMG_9102 (kopia 2)

Kastilianska är det officiella språket som talas i Torrevieja fast på en del platser kan valencianskan förekomma eftersom staden tillhör Valenciaregionen.

I Torrevieja pratas det mer en 60 olika världsspråk. (Torrevieja.com)

Häromdagen var vi till Biltema och då passade vi på att fika lite.

Helt otroligt…..

kaffet med den här smarriga kladdkakan kostade bara 2€,

nej jag menar ju så klart bara 20 kronor.

Kram!

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Info om Torrevieja, Jordbävning i Torre, Nils Göbel, Okategoriserade, Torre del Moro. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 31/7 Tisdag Augusti och Värmebölja på G

  1. Lena i Wales skriver:

    Tack för intressant inlägg!
    Ha en bra helg!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s