25/4 Tisdag Många sevärdheter….

Hej!

5ABB5A9F-E807-44B6-BCD9-816B705D0E65 kopia

Se tidigare inlägg från La Mezquita moskén här

Här kommer några fler sevärdheter från Córdoba

IMG_8086 kopia

Porten Puerta del Puente, Triumfbågen.

Från början var denna port en del av stadsmuren men efter den kristna erövringen blev den en port med namn Algeciras port. Vägen ledde ut ur Cordoba där. På 1300-talet gjorde Hernán Ruiz om porten inför besöket av Philip II och gav den sitt monumentala utseende vilket den har kvar än idag. 

IMG_8087 kopia

På 1300-talet gjorde Hernán Ruiz om porten inför besöket av Philip II och gav den sitt monumentala utseende vilket den har kvar än idag.

IMG_8089 kopia

och här kunde man se den gamla stadsmuren som låg precis bredvid triumfbågen

IMG_8099 kopia

Nu tog vi sikte på den….

IMG_8088 kopia

Romerska Bron

Som är 250 meter lång och baserad på 16 forntida romerska fundament, spänner den romerska bron majestät över floden Guadalquivir precis framför den berömda Mezquita-moskén. Byggd under befäl av den romerska kejsaren Augustus, utvidgade morarna i 918 bron till det tillstånd där det framgår idag. Den här bron var hela tiden av enorm betydelse för staden. För bron skyddade staden mot attacker från Peter the Cruel. Peter I av Kastilien med tillnamnet ”den grymme”, var kung av Kastilien.  I samband med att Peter blev kung började en blodig epok i Kastiliens historia.

FullSizeRender-13 kopia

I dag promenerar tusentals turister på bron eftersom de går till Calahorra-tornet eller bakåt till det gamla kvarteret. I mitten av bron finns det en staty av San Rafael, beskyddaren av Cordoba. Statyn skapades år 1651. Många Cordobans gör ett kort stopp här för en bön eller att ställa upp ett ljus. Många hade även lagt dit blommor.

IMG_8097 kopia

Torre de la Calahorra

Beläget på andra sidan den romerska bron är detta torn den äldsta försvarsbyggnaden i staden. Det uppfördes av morerna för att förhindra att staden attackeras. 1369, Calahorra Tower genomgick massiva rekonstruktion och förstärkningsåtgärder, beställda av Henry II av Trastamara. Han lade till ett tredje torn som gjorde Calahorra-tornet en slags fästning och gav den sitt nuvarande utseende.

UntitledtornetInne i tornet finns det ett museum som samlar, bevarar och uppvisar artefakter och dokument av den rika Cordoban-historien som kännetecknas av den fredliga samexistensen mellan judar, muslimer och kristna genom århundradena. Det presenterar också den tidiga höjden av vetenskap, kultur och teknik som gav Andalusien en ledande ställning för århundraden sedan. 

FullSizeRender-16 kopia

Museumet hade byggt upp en modell över Córdoba och området runt omkring, där man kunde se staden i mitten och sen den stora  borgen Castillo Almodovar högst upp.

FullSizeRender-20 kopia

Från tornet hade man en fantastiskt utsikt över bron, triumfbågen och moskén

FullSizeRender-33 kopia

Vi promenerade tillbaka över bron…..

IMG_8098 kopiaVi stannade till och köpte lite vatten innan vi gick vidare hem till vårt hotell.

01575c772aed2d0ce1fcaf1cfe2b1d68f074b3130f-kopia-2-kopia kopia

Stort Grattis till Ingrid ”Karlsson” som fyller år idag!

img_8586-kopia1Foto: Bloggträffen på Ina/E 2015 där Ingrid ”Karlsson” sitter bredvid Leffe i grönt

12791045_980012618757991_8672823705965377172_n

Ha det så bra! 

Kram!

 

 

 

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Cordoba, Födelsedagar, Historiska händelser, Museum, Okategoriserade, Resor, Sevärdheter, Utflykter. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till 25/4 Tisdag Många sevärdheter….

 1. Ditte skriver:

  Cordoba är verkligen en vacker stad och med enhäftig historia. Många år sedan jag var där så det får väl bli ett besök igen. Men det finns så mycket runt om i världen som lockar och tiden är ju inte evig. Härliga bilder från ert besök där.
  Kram!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja Córdoba är verkligen en vacker stad och det fanns så mycket fint att titta på. Vi hann ju inte med att se allt, så vi får nog åka dit igen. Men som du säger, det finns ju så många andra vackra platser att besöka runt om i världen.
   Kram!

   Gilla

 2. Ann-Kristin skriver:

  Vilka fina bilder från Cordoba. Kanske blir ett besök dit vid tillfälle. Såg att Fia och Lasse är där nu.
  Ser inte ut som om jag var med på den bloggträffen 2015 😊.
  Vet att jag träffade Rocio våren 2015.
  Kram/A-K

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Tack! Det var otroligt vackert i Cordoba och det lär säkert bli ett besök till för att se mera av stan. Ja Fia & Lasse har åkt på en liten rundtur ner till bl a Córdoba…
   Kollade och du var inte med på träffen den 6/5. Men du kanske var med på tjejträffen som var när Rocio fyllde år, men jag var inte med då.
   Hoppas vi ses!
   Kram!

   Gilla

 3. Karin skriver:

  Fantastiska bilder och intressant historia! Blir påmind igen om att det är ett måste att åka dit. Får se hur det blir nu i vår?!!
  Kram

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja både Sevilla & Córdoba är verkligen underbara städer.
   La Mezquita moskén var helt fantastisk!
   Vi hann ju inte med att se allt, så vi får nog åka dit igen.
   Ja hoppas verkligen att ni kommer iväg ner till Andalusien.
   Ha det så skönt nere i värmen!
   Vi hörs!
   Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s