7/7 Fredag Rea på tågbiljetter…

Hej!

Rea på tågbiljetter!

Renfe släpper 35.000 biljetter till AVE-höghastighetstågen för det facila priset 25 euro. Detta ingår i firandet av 25 års jubileet för Spaniens höghastighetståg. Men det gäller att vara snabb….

De körde en liknande kampanj den 25 april, men då med bara 25.000 biljetter. Då blev det så hög efterfrågan att hemsidan kollapsade, trots det såldes alla biljetter slut på 12 timmar.

Det var meningen att biljetterna denna gången skulle släppas den 25 juli, men nu har de beslutat att flytta biljettsläppet till nu på söndag den 9 juli. För att undvika att renfes hemsida skall kollapsa igen så har de nu fördubblat både bandbredden och antalet servrar, de har även förbättrat andra tekniska detaljer som caching systemet på servrarna för att allt förhoppningsvis skall flyta utan avbrott.
Som vid tidigare biljettsläpp så kommer försäljningen att ske i alla försäljningskanaler, utom Renfe Ticket App. Renfe råder kunderna att registrera sig på hemsidan före den utsatta dagen för att biljettköpet skall fungera snabbare.

Om det trots allt kommer ett meddelande om att man skall försöka senare, vänta då några minuter och rensa webbläsarens cache – försök sen igen. (Svenska Magasinets nyhetsbrev)

Nå er det «krig» om underskrifter for La Mata-markedet

For et par uker siden virket det som om ny plassering av markedet på La Mata var avgjort og at alle var fornøyde. Slik er det ikke.

Ordføreren hadde fått 500 underskrifter til støtte for å legge onsdagsmarkedet i gatene i sentrum av bydelen.

I forrige uke protesterte 140 av de 160 selgerne på markedet mot plasseringen kommunen trodde det var enighet om. På tirsdag ble det lagt fram liste med 800 underskrifter til støtte for selgerne og deres forslag til ny plassering av markedet, skriver Informacion.

De 800 som har skrevet under ønsker at markedet blir lagt til området ved Avenida de Los Europeos. Ifølge Alfredo Díaz, som er selger på markedet, godkjenner kommunens teknikere dette alternativet, med unntak av  hovedadkomsten til Avenida de Los Europeos.

Motstanderne av å plassere markedet i sentrum mener gatene er for trange og at det vil skape problemer. De peker på at adkomstmulighetene for selgerne som skal frakte varer og sette opp boder. De mener også at trengselen som vil oppstå i de trange gatene vil gi ideelle arbeidsforhold for lommetyver. (Robert E. Larsen, Vikingaposten)

Adjö Alicante! Nu skall turistattraktionen repareras

Etter seks år til kais i Alicante må turistattraksjonen Santisima Trinidad gjennom omfattende reparasjoner grunnet tæringsskader på undervannsskroget.

Santisima Trinidad var den spanske flåtens flaggskip under krigen mot Storbritannia i perioden 1779-1805. En replika i full størrelse av det emblematiske skipet har siden 2011 fungert som et flytende museum for turister og andre båtinteresserte i Alicante. Båten skilter også blant annet med en restaurant og barer om bord.

Adjø Alicante! Alicante kommunen har nå bestemt å ikke fornye konsesjonen til eierselskapet. Det skjer etter at en inspeksjon gjennomført av havnemyndighetenes dykkere viser at skroget på båten lekker vann. Onsdag kveld la skipsmuseet Santisima Trinidad ut fra havnen i Alicante for siste gang. Båten er nå flyttet til en tørrdokk for nærmere inspeksjon. (Fredrik Kruse, Spania i dag)

Jubileumskonsert ”från Mozart till Beatles”

Tid: lördag 8 juli kl.21

Plats: Auditoriet

Biljetter: 8€ i teaterkiosken måndag, onsdag och fredag kl.10-12 samt två timmar innan i Auditoriets kassa.

Kören Orfeón de Torrevieja firar sina 10 år med en jubileumskonsert ”från Mozart till Beatles” under ledning av sin dirigent Mario Bustillo.
Det blir körmusik ur Händels Messias, Mozarts Requiem, Carls Orffs Carmina Burana, samt körstycken ur operor, zarzuelas, folksånger och habaneras. Man har också bjudit in en gästkör från Briansk att delta. (Torrevieja,com)

Dans varje sommarfredagsafton i Habaneras

Tid: varje fredag kl.20.30 – 21.30

Plats: terrasserna på andra våningen

Ladda ner appen från Habaneras och anmäl dig eller hämta biljett i informationen! Lekplatsen öppen för barnvaktsbehövande! Danslärare lär dig salsa och bachata m.m. (Torrevieja.com)

Ha en riktigt skön fredag!

Kram!

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Alicante, Habaneras köpcentrum, Info om Torrevieja, Konserter, Okategoriserade, Speciella marknader i och runt omkring Torre, Tåg i Spanien. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till 7/7 Fredag Rea på tågbiljetter…

 1. skåningen skriver:

  Jag hoppas att du har haft en positiv dag!
  Kram!

  Gilla

 2. Ama de casa skriver:

  Nån gång ska vi testa tågen i Spanien! Fast just idag är det dom engelska tågen som ska undersökas 🙂

  Ha en fin lördag!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det skulle vara kul att testa tågen här i Spanien någon gång.
   Hoppas ni får en riktigt trevlig tågresa, ska bli spännande att se var ni hamnar.
   Tack detsamma!
   Kram!

   Gilla

 3. marga skriver:

  Visst vore det spännande och roligt att åka me det tåget någon gång! Kan hoppas på det! Oj, så mycket det finns att göra om man orkar o vill! Önskar er en trevlig helg! Kram!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det vore rätt spännande, samtidigt som jag gillar att flyga direkt eller åka bil runt omkring till olika ställen här i Spanien. Det finns så mycket att göra om man känner för det.
   Nu har sönerna kommit ner hit, så himla kul att ses igen.
   Trevlig helg!
   Kram!

   Gilla

 4. marga skriver:

  Ja, det där med att åka o köra bil kommer alltid som nr 1! Så kul att sönerna är på plats! Hälsa till dem! Kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s