28/10 Lördag dags att ställa om klockorna, Punta Prima & havet

Hej!

Glöm inte bort att……

I natt är det dags att ställa om klockorna till ”vintertid” igen!

 

img_4929-kopiaInnan jag går i säng i kväll tänker jag ställa tillbaka klockan en timme.

Vintertid 2017
Den 29 oktober är det slut på sommartiden för i år. Då är det nämligen dags att gå tillbaka från sommartid till vintertid (normaltid) igen. Vintern är i antågande och klockan 3.00 på natten mellan den 28 och 29 oktober ställs klockan tillbaka en timme till 2.00. Omställningen till normaltid medför ljusare morgnar och mörkare eftermiddagar, men också en timmes extra sovtid under omställningsnatten. (Sommarlovet)

I fredags på vägen mot vårt mål……

då åkte vi förbi denna häftiga Kristus staty och slott…..

Castillos de Monteagudo

Slottet ligger på toppen av en kulle och är i utmärkt skick. De arkeologiska resterna som hittades från den mauriska perioden. Efter staden Murcia grundades år 825, slottet användes som en befästning och förmodligen också ett fängelse. Jordbrukare lagrade spannmål där och det hade stora brunnar för garnisonen. Väggarna är gjorda av solid ramad jord och murbruk, och golvet anpassar sig till terrängen och är indelad i två terrasser i olika höjder. På södra flanken kan vi se flera brunnar, granaries och andra rum. När slottet togs över av de kristna, behöll det sin strategiska karaktär och ingick som en del av Kastilens krona. Efter att Konungariket Murcia bildades blev det ett gränslott mellan kungorna i Aragon och Castilla, fram till 15-talet. (spainisculture.com)

(Wikipedia)

Slottet Monteagudo är en befästning som ligger ca 5 kilometer nordost om staden Murcia och cirka 10 kilometer sydväst om Orihuela .Slottet ligger i en imponerande stenig punkt som stiger 149 meter över havet, så dominerar hela Huerta de Murcia , bevattad vid floden Segura . Dess strategiska läge och unika layout gör denna fästning till ett viktigt landmärke av Murcia före kustnära depression . Vid foten av kullen är den urbana kärnan i byn Monteagudo , belägen på den norra kanten av Huerta.

Monteagudo slott går tillbaka till den islamiska perioden. De första dokumentärreferenserna till denna befästning indikerar dess existens mot 1078 – 1079 . Det är emellertid i Ibn Mardanis tid att slottet förvärvar sin nuvarande disposition för vad som hänför sig till trolldomens mur i Taifal. Ändå kommer den transcendentala berömmelsen som fortfarande bevarar det att komma med införlivandet av kungariket i Kastilienska kronan år 1243 . Där placerade Alfonso X de vise sina murcianhem, som var kopplade till de castilianska monarkerna. (Wikipedia)

Snart var vi framme….

vid IKEA i Murcia

Så härligt!

Vi hittade allt som vi hade skrivit upp på vår inköpslista

och det var också så skönt att det inte var så mycket julpyntat i butiken Både Marga, Birgitta och vi shoppade en hel del, så det var himla skönt att vi hade åkt dit med våra egna ”bilar”

Sen åkte vi hem till Lilla Svensken i San Luis, för att äta lite mat, men det var fullbokat där. Vi träffade på B-M och Örjan som också hade tänkt äta där, så vi gick hela gänget till Alinghi i stället, som ligger alldeles bredvid. Det blev en helt underbar dag med lite shopping och trevligt sällskap.

Tänk på att hålla avstånd vid omkörningen!

I veckan var vi ut till Punta Prima och……

Det är så fantastiskt vackert här ute vid klipporna & havet

Ha det så bra!

Kram!

 

 

 

Annons
Detta inlägg publicerades i IKEA Murcia, Okategoriserade, Orihuela kusten, Restaurangbesök, Sevärdheter, Shopping, Strand, hav & klippor, Trafikregler & böter, Utflykter. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till 28/10 Lördag dags att ställa om klockorna, Punta Prima & havet

 1. farfar hebbe skriver:

  Ja detta hattande hit o dit med klockan,ganska onödigt tycker jag.Normalt vaknar jag kl 06 men i morse slog jag upp ögonen 04:30,,färdigsovet..Här är det en blåsig grådag +4,1 just nu..Haé Kram.

  Gilla

 2. torrebloggen skriver:

  Ja det är bara jobbigt att hålla på att ställa om klockan.
  Inte kul och vakna så tidigt och inte kunna somna om.
  Ha en bra söndag!
  Kram!

  Gilla

 3. skåningen skriver:

  Jag sov en extra timme!
  och jag har vilat hela dagen !
  Kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s