17/1 Onsdag Trevlig kväll….

 Hej!

Idag kl.18 vid stora kyrkan firar man Día de San Antón i Torre!

sananton17

Djurens skyddspatron, San Antón, firas med årets välsignelse av husdjuren. Denna brukar ske med stor anslutning av stadens djurägare, som samlas med sina djur – det må vara katter, ödlor, undulater, illrar men framför allt hundar av alla de raser – på Vista Alegre för en kort promenad uppför gågatan till kyrkporten. Där väntar kyrkoherden i full ornat, beredd med vigvattnet, för att välsigna varje djur, ett och ett. (aktiv i torrevieja)

 

Igår kväll var vi till Lucullus och åt middag tillsammans med våra grannar. Restaurangen ligger precis intill Uppsala Konsert & Kongress byggnaden, även kallad UKK eller Musikens hus. Väl värt besök.

Valter Lundgren grundade Lucullus 1967.

Uppsalas första Pizzeria

Det är faktiskt sant. Det var Valter Lundgren som grundade Lucullus 1967.

Lucullus är Uppsalas första pizzeria och slog upp portarna redan 1967. Har man bott länge i Uppsala så känner man definitivt till Lucullus, Uppsalas första Pizzeria.

Matglad general!

Uppkallat efter den romerske militären serverar Lucullus mat som antagligen hade fallit sin italienske namne i smaken. Här finns ett stort utbud av olika pizzor, men också en rad kött- och fiskrätter som för in husmanskostsinfluenser bland smakerna från medelhavet….

Uttrycket lukullisk om en överdådig måltid kommer från en romersk general, Lucullus, som gav storartade måltider för sina gäster i olika villor.
En gång då inga gäster var bjudna tyckte hans hovmästare att de kunde vara lite enklare, men tillrättavisades av generalen med: Vet du då att jag dinerar Lucullus med Lucullus?

Den som har berättat de matglada anekdoterna om Lucullus är den grekiske författaren Plutachros. (från restaurangens hemsida)

Jag beställde Fläskfilé Oscar med rödvinssås och bearnaisesås och dom andra beställde Ostgratinerad Rödspättafilé med räkor och sparris i vitvinssås. Gott & prisvärt!

Första gången jag var på Lucullus var i början på 1970-talet, måste ju smaka deras pizza 

Vad vi skrattade när servitören kom in med tre ”tomma” tallrikar utan någon rödspätta på. Servitören kom sen tillbaka och ställde ett stort ugnsfat med rödspättafilé på bordet. Det smakade jättegott!   Vilken jättetrevlig kväll det blev tillsammans med våra vänner.

Det kan snöa i Spanien också! Bilden är från världsarvsstaden Segovia.

Kram!

Detta inlägg publicerades i Bilder från Sverige, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 17/1 Onsdag Trevlig kväll….

 1. marga skriver:

  Tur du hade som inte fick en tom tallrik! Men det löste sig ju för övriga sen också. Min första pizza åt jag i Stockholm i slutet på 60-talet. Kan ha varit -68. Så spännande och ovanligt det var då. Men nu är vi vana. Hahaha! Snö här som i Segovia. Fast mer här. Nu kör plogbilen på vägen. Vi har mycket bra snöplogning här ute hos oss än vad många har inne i stan. Snö ute, ljust inne. Skönt! Kram!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Hej Marga!
   Det var lite komiskt ett tag, men det löste sig ju och alla blev så nöjda till slut!
   Ja du var tidigt ute du med, man var ju verkligen nyfiken på hur en pizza kunde smaka.
   Skönt att ni har en bra snöplogning. Här har vi också fått snö och det blev genast mycket ljusare ute. Ha en bra dag!
   Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s